Apua purentahäiriöiden hoitoon

Yleisimmät purentahäiriön ilmenemismuodot ovat leukanivelen naksumiset, rahina ja liikekipu suuta aukoessa ja sulkiessa, suun aukeaminen "vinoon", leukanivelkipu sekä purentalihaskipu.

Korvien soiminen, korvien lukkiutuminen, korvasärky, päänsärky, kasvokipu, kasvojen ja pään puutuminen, yksittäisen hampaan kipu tai lohkeilu, palantunne kurkussa sekä äänen käytön vaikeudet saattavat myös liittyä purentaongelmiin, samoin kuin yläniskan toimintahäiriöihin.

Koska purentahäiriöiden syy on monitahoinen, on ongelman syiden erotteleminen järkevää antaa ammattilaiselle. Purentafysiologiaan erikoistunut hammaslääkäri pystyy erottelemaan leukanivelperäisiä ongelmia ja korjaamaan purentaa.

Käytäntö on osoittanut, että syy-yhteys niskaongelmien ja purentahäiriöiden välillä on ilmeinen. Sen vuoksi myös ortopediseen manuaaliseen terapiaan (OMT) erikoistuneella fysioterapeutilla tai muutoin tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaan erikoistuneella fysioterapeutilla (OMI, Maitland) on valmiuksia arvioida leukanivelten toimintahäiriöitä ja nähdä purentaongelman taustat laaja-alaisesti tuki- ja liikuntaelinten tilaa arvioimalla.

Lue lisää 

 

Takaisin

 

Purentahäiriöiden hoitoon erikoistuneet fysioterapeuttimme


Jaana Leskinen
Viherlaakso


Maija Pekkanen
Viherlaakso

Tonder Jarmo

Viherlaakso