Apua olkapään kiputiloihin ja vaivoihin

Olkapään kipu voi johtua monista eri seikoista. Itse olkapään anatomiaa sanotaan ihmisen monimutkaisimmaksi rakenteeksi. Olkanivel on pallonivel ja liikesuuntia on monia. Kudokset, jotka tukevat ja liikuttavat olkaniveltä voivat vaurioitua tapaturmaisesti tai ne voivat heiketä ihmisen vanhetessa.

Tyypillisimmät olkapäänalueen kiputilat johtuvat joko kiertäjäkalvon ongelmista tai eteenpäinsuuntauneesta olkaluun pallosta. Jälkimmäisessä ongelmassa kipu ilmenee ajoittaisina vihlaisuja esimerkiksi takkia päälle laitettaessa tai turvavyötä otettaessa takaviistosta.

Oire voi olla myös pieni jatkuva jomottelu olkapään ja olkavarren alueelle säteillen epämääräisesti jopa kyynärvarteen saakka. Usein syynä voi olla nivelkapselin muutokset tai rikkoutuminen tai kipu saattaa johtua epätasapainosta lapaluun, hartiarenkaan sekä olkapään alueen lihaksistossa. Näyttöpäätetyöskentely ja erityisesti hiiren käyttö voi edesauttaa vaivan syntyä.

Olkapääfysioterapiassa annetaan harjoitteet jänteiden aineenvaihdunnan parantumiseksi ja lihasten vahvistumiseksi sekä tarkistetaan biomekaniikka, joka vaikuttaa olkanivelen liikkeeseen. Lisäksi asiakkaalle annetaan itsenäiset kipuhoito-ohjeet.

Fysioterapeuttisia harjoitteluryhmiä voi suositella konservatiivisissa hoidoissa. Myös allasharjoitteet on todettu tehokkaiksi olkapään kuntoutuksessa.

Lue lisää 

 

Takaisin

Olkapään ongelmiin erikoistuneet fysioterapeuttimme

OMT-fysioterapia
Viherlaakso 
OMT-fysioterapia
ViherlaaksoLeea Maria Lepistö
ViherlaaksoJuha Tähkälä
Leppävaara