Apua niska- ja hartiaseudun ongelmiin

Suurin osa ihmisistä kärsii niska- ja hartiaseudun kivuista ja säryistä jossakin vaiheessa elämäänsä. Erityisesti päätetyötä tekevillä on hyvin suuri riski yläselän kipeytymiseen. Tyypillisimpiä niska-hartiaseudun oireita ovat lihaskireys hartialihaksissa, kallopohjan kipu ja jännityspäänsärky, kaularangan välilevyn degeneraatio, rajoittunut niskan liikelaajuus, nikamien subluksaatiot ja fasettilukot sekä lapaluun kipu.


Oireiden taustalla on useimmiten huono ryhti ja olkapäiden virheasento. Istuminen aiheuttaa ongelmia selän ryhtiin ja pään sekä olkapään kiertyminen eteen kiristää hartialihaksia. Kehon virheasennot johtavat lihasten ja nivelten epätasaiseen kuormittumiseen, joka saa ajan kuluessa aikaan degeneratiivisia muutoksia.

Fysioterapialla poistetaan ongelmien syyt

Fysioterapialla voidaan hoitaa kaikkia yllämainittuja oireita. Fysioterapeutti tutkii niskanivelistön ja -lihaksiston toimintahäiriöt ja varmistaa, että hoitotoimenpiteiden aloittaminen on turvallista. Nivelistön normalisoimiseksi ja lihasten rentouttamiseksi fysioterapeutti käyttää manuaalisten käsittelyiden lisäksi muita fysioterapeuttisia toimenpiteitä kuten syvälämpöhoitoa, kipuhoitoja ja akupunktiota.

Niin sanottujen passiivisten hoitotoimenpiteiden lisäksi on tärkeää aktivoida asiakas oman kehonsa huoltoon ja huomioimiseen sekä oikeanlaiseen ergonomiaan työpaikalla.

Niskasta kiinni -ryhmästä täsmäapua niska- ja hartiaseudun ongelmiin

Tarvitsetko täsmäapua ja tehokkaita harjoitteita niska- ja hartiaseudun ongelmiin? Meillä on siihen tehokas kuuden viikon ryhmävalmennus.
Lue lisää tästä.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kuuden viikon ajan. Ryhmään otetaan enintään kahdeksan henkilöä. Ryhmän hinta on 130 euroa + fysioterapeutin tekemä alkukartoitus tilanteestasi.

Kysy lisää: Maija Pekkanen, puh. 09 540 4340, maija.pekkanen@fysiosporttis.fi

Takaisin

Niska- ja hartiaseudun hoitoon erikoistuneet fysioterapeuttimme


Jaana Leskinen
Viherlaakso


Maija Pekkanen
ViherlaaksoLeea Maria Lepistö
Viherlaakso

Juha Tähkälä

Leppävaara


Jyrki Poskiparta
Viherlaakso