Apua lonkan alueen kiputiloihin

Tyypillisimmät lonkanalueen kiputilat johtuvat iäkkäämmillä ihmisillä nivelrikosta. Se ilmenee lisääntyneenä kipuna kävellessä sekä lonkkanivelen liikerajoituksina. Nivelrikko aiheuttaa usein myös yösärkyä. Kipu tuntuu useimmiten reiden etupinnalla nivustaipeen alapuolella.

Naisilla esiintyy tyypillisenä lonkan ongelmana ns. limapussin tulehdus, jossa oireena on kipu lonkan ulkosivulla. On arvioitu, että jopa joka viides yli 40-vuotias nainen kärsii tästä vaivasta jossakin vaiheessa. Kipuoireita voi ilmetä myös silloin, kun sarveiskalvon lihasten kiinnityskohta tulehtuu.

Oireiden taustalla voi olla myös tapaturma tai pitkittynyt rasitus, joka voi johtua esimerkiksi lihasten epätasapainosta.

Fysioterapiasta apua kivunhoitoon

Fysioterapialla voidaan helpottaa kipuoireita. Fysioterapeutti tutkii mahdolliset lonkkanivelen ja lihasten toimintahäiriön ja varmistaa, että hoitotoimenpiteiden aloittaminen on turvallista.

Nivelistön normalisoimiseksi ja lihasten rentouttamiseksi fysioterapeutti käyttää manuaalisten käsittelyiden lisäksi muita fysioterapeuttisia toimenpiteitä kuten syvälämpöhoitoa, kipuhoitoja ja akupunktiota.

Niin sanottujen passiivisten hoitotoimenpiteiden lisäksi on tärkeää aktivoida asiakas oman kehonsa huoltoon ja säännölliseen liikuntaan.

 

Takaisin

Lonkan kiputilojen  hoitoon erikoistuneet fysioterapeuttimme:

Viherlaakso

Varaa aiKA

Viherlaakso

Varaa aika