Tapaturman tai leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkausta edeltävä ohjaus ja leikkauksen jälkeen toteutettu fysioterapia nopeuttaa leikkauksesta kuntoutumista. Ennen leikkausta aloitettu kuntoutus nopeuttaa myös varsinaisesta leikkauksesta kuntoutumista.

Leikkausta edeltävä fysioterapia

Leikkausta edeltävä fysioterapia valmistaa asiakasta leikkaukseen. Harjoitteilla voidaan esim. parantaa nivelen liikkuvuutta, vähentää turvotusta ja vahvistaa lihaksistoa ja kudoksia ärsyttämättä kuitenkaan leikattavaa aluetta. Preoperatiiviseen kuntoutukseen kuuluu myös kivun hoito erilaisin menetelmin.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia on tärkeä osa paranemisprosessia. Oikein ajoitettu ja sopivan tehoinen kuntoutus takaa parhaan tuloksen. Leikkaukset ovat aina erilaisia, vaikka kohde olisikin sama. Siksi myös kuntoutus- ja harjoitusohjelma suunnitellaan yksilöllisesti, huomioon ottaen leikkaavan lääkärin ohjeet ja asiakkaan henkilökohtaiset edellytykset kuntoutukseen.

Postoperatiivisen fysioterapian tavoitteena on liikkumis- ja toimintakyvyn palautuminen, lihasten vahvistaminen ja niiden aktivaatiorytmin normalisoituminen, nivelten liikelaajuuksien palautuminen sekä kivun ja turvotuksen hoito.

Kirjalliset ohjeet ohjauksineen, säännölliset kontrollit ja yhteistyö leikkaavan lääkärin kanssa kuuluvat hoitoomme.

 

Perioperatiiviseen fysioterapiaan erikoistuneet
fysioterapeuttimme


Jaana Leskinen
OMT fysioterapia
Viherlaakso


Leena Leskelä

OMT fysioterapia
Kauniainen

 

Niina Saarman-Bartholdi
Viherlaakso

hahmo, mies 2

Petri Honkala
OMT fysioterapia
ViherlaaksoElla Kulha

Viherlaakso