Apua laskimovajaatoimintaan 

Alaraajaturvotus on erittäin tavallinen laskimovajaatoiminnan oire. Sen lisäksi tyypillisiä oireita ovat painontunne, lihaskrampit sekä kipu. Pitkälle kehittyneessä vajaatoiminnassa saattaa syntyä vaikeasti paraneva säärihaava.

Ennaltaehkäisyyn sekä sairauden hoitoon toimivat tehokkaasti yksilöllisesti mitatut tukisukat. Manuaalisen lymfaterapian avulla saadaan nesteet kiertämään koko kehossa vilkkaammin ja tehostettua jalkojen kudoksen palautumista terveemmäksi.

Yksilöllisten tukisukkien ja manuaalisen lymfaterapian yhdistelmä onkin kaikkein tehokkain hoitokeino laskimovajaatoimintaan. Näiden yhteisvaikutuksena saadaan neste- ja laskimokiertoon vauhtia ja samalla kudoksen paine vähenemään, jolloin kivut lievittyvät.

Suosittelemmekin asiakkaitamme tulemaan tiiviisti toteutetulle lymfaterapia hoitojaksolle tukisukkien päivittäisen käytön aloittamisen jälkeen.

Pintalaskimoiden vajaatoiminnan esiintyvyys länsimaisessa aikuisväestössä on keskimäärin 30-40 % (Duodecim, Käypä hoito).

Mikäli sinulla on sydänsairaus tai vasta aloitettu lääkitys johonkin muuhun sairauteen, keskustele asiasta ensin lääkärin kanssa.

 

 

Takaisin

Lymfaterapiaan erikoistuneet fysioterapeuttimme

Leea Maria Lepistö Viherlaakso 

 

Christine Bösenberg
Viherlaakso

Leena Leskelä
Kauniainen

Virpi Leskelä
Wilhelmiina

Pia_Konoi_web

Pia Konoi
Kauniainen

Minna Ojajärvi
Leppävaara

Auli Näsilä
Wilhelmiina