Lymfaterapiasta apu turvotukseen

Lymfaterapialla tehostetaan elimistössämme virtaavaa imunestekiertoa kevyin pumppaavin ottein. Se on tehokas ja kivuton hoitomuoto, joka sopii erityisesti turvotuksen hoitoon, kivun lievitykseen ja rentoutumiseen. Lymfaterapiasta voi olla hyötyä mm. kroonisten kiputilojen ja leikkausten jälkitilojen hoidossa.

Manuaalinen lymfaterapia on toimiva jatkohoito myös rasvaimun jälkeiselle kudokselle. Sen avulla saadaan jälkiturvotus laskemaan nopeammin operoidulta alueelta sekä voidaan vaikuttaa rasvaimun jälkeiseen kudoksen epätasaisuuteen.

Hoidon tehostamiseksi ja oireiden lievittämiseksi teemme tarvittaessa lisäksi lymfasidoksia. Kevyemmän puristusluokan Medisox-tukisukkia esim. ennaltaehkäiseviksi "lentosukiksi" tai työkäyttöön löytyy suoraan myös omasta hyllystämme.

Lymfaterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. KELA:n korvauksen voi lymfaterapiasta saada laajan kirurgisen toimenpiteen, sädehoidon, kroonisen infektion ja imusuoniston kehityshäiriön hoidossa.

Yksilöllisesti mitoitetut tukisukat tai -hihat

Tarvitsetko yksilöllisesti mitoitetut tukisukat tai tukihihan operaation jälkeen? Kauttamme voit myös tilata mittojen mukaan tehtyjä yksilöllisiä tukisukkia ja -hihoja, jotka ovat tärkeä osa turvotuksen päivittäistä itsehoitoa. Maksuvälineenä käy tällöin myös lääkinnällisiä tukisukkia tai -hihoja varten saatu maksusitoumus. Valikoimaamme kuuluvat mm. Napra-Rehabin laadukkaat tukisukat ja -hihat.Lue lisää 

Apua laskimovajaatoimintaan

Alaraajaturvotus on erittäin tavallinen laskimovajaatoiminnan oire. Sen lisäksi tyypillisiä oireita ovat painontunne, lihaskrampit sekä kipu. Pitkälle kehittyneessä vajaatoiminnassa saattaa syntyä vaikeasti paraneva säärihaava.Lue lisää

 

Lymfaterapiaan erikoistuneet fysioterapeuttimme

Leea Maria Lepistö Viherlaakso 

Christine Bösenberg
Viherlaakso

Leena Leskelä
Kauniainen

Marie Lawson

Marie Lawson
Kauniainen
Leppävaara

Virpi Leskelä
Wilhelmiina

Pia_Konoi_web

Pia Konoi
Kauniainen 

Auli Näsilä
Wilhelmiina