Kinesioteippaus parantaa tuloksia

Kinesioteippausta voidaan käyttää tukiteippauksen tavoin monien tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksessa. Kinesioteippaus eroaa perinteisestä urheiluteippauksesta siinä, ettei se rajoita tuettavan alueen liikettä, vaan tuki perustuu tuntoaistin stimulaatioon.

Kinesioteippaustekniikoiden tarkoituksena on tukea elimistön omaa paranemisprosessia mm. edistämällä lymfa- ja verenkiertoa sekä arpikudoksen paranemista.

Yleisimmin käytettäviä teippaustekniikoita ovat

  • niveltekniikka
  • tukiteippaus
  • nestekiertoa parantava ja turvotusta lievittävä teippaus
  • sekä arpikudosta pehmittävä teippaus.

Kinesioteippausta voidaan käyttää sekä akuuteissa vammoissa että pidemmällä aikavälillä syntyneissä ylikuormitustiloissa kuten tenniskyynärpään tai ns. hiirikäden hoidossa.

Kinesioteippauksen on todettu kliinisesti ennaltaehkäisevän lihasväsymystä ja kramppeja, aktivoivan heikkoa lihasta, lievittävän kipua, vähentävän turvotusta ja lisäävän liikkuvuutta. Samalla se aktivoi elimistön omaa "lääkintäprosessia" ja mahdollistaa nivelen liikkuvuuden. Vaikutukset ovat usein todettavissa välittömästi teippauksen jälkeen. Kinesioteippiä voidaan käyttää pitkän ajan (jopa 14 päivää), ellei iho reagoi teippiin negatiivisesti.

Kinesioteippauksen kehitti japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase jo 1970-luvulla. Kinesioteippausta käytettiin mm. Pekingin olympialaisissa urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Kinesioteippejä on monia eri värejä, mutta kaikki ovat laadultaan samanlaisia. Teippi on 100-prosenttista puuvillaa, mikä yhdessä akryylipohjaisen teippiliiman kanssa tekee teipistä hengittävän. Materiaali sallii teipin liikkumisen ihon mukana ja mahdollistaa siten normaalin liikkeen, esimerkiksi ohjattujen harjoitteiden tekemisen.

Akryyliliima aiheuttaa yleensä hyvin vähän ihoärsytystä ja tämän vuoksi teippiä voi käyttää jopa parin viikon ajan, toisin kuin tavallista urheiluteippiä. Koska kinesioteippi sietää hikoilun ja jopa kastumisen, se kestää peseytymisen, saunomisen sekä uimisen. Kinesioteippiä kuluu urheiluteippiä huomattavasti vähemmän, joten yksi rulla riittää useaan teippauskertaan.

Teippaus voidaan tehdä fysioterapian yhteydessä tai halutessasi voit varata erillisen ajan vain teippaukseen. 

Ajanvaraus
010 237 700