Askelklinikalta apu alaraajaongelmiin

Kärsitkö alaraajojen kivuista, tarvitsetko ehkä yksilölliset tukipohjalliset tai kaipaako kävely- tai juoksutekniikkasi kohennusta? Askelklinikan palvelut on tarkoitettu kaikille erilaisista alaraajojen ongelmista kärsiville henkilöille - niin lapsille kuin aikuisille, sekä kuntoilijoille että aktiiviurheilijoille.


Askelklinikka on erikoistunut ryhdin ja liikkumisen sekä alaraajojen toiminnan tutkimiseen ja fysioterapiaan. Myös yksilöllisesti muotoiltujen tukipohjallisten tarve määritellään askeltutkimuksessa. Klinikalle voi tulla lääkärin lähetteellä (SV3F) tai ilman. Kela-korvausta saa ainoastaan lääkärin lähetteellä. Korvauksen osuus riippuu fysioterapiakertojen määrästä.

Mitä askeltutkimus tarkoittaa?

Askeltutkimus lähtee asiakkaan tarpeesta ja on kokonaisvaltainen tutkimus. Se painottuu toiminnallisuuteen eli liikkeen ja liikkumisen analysointiin. Samalla tutkitaan jalan rakennetta ja toimintaa sekä mahdollisia häiriöitä ja niiden syitä.

Yksilöllisesti mitoitetut tukipohjalliset

Tarkan ja yksilöllisen tutkimuksen perusteella laaditaan henkilökohtainen harjoitusohjelma tai ohjataan sopivat kotiharjoitteet. Samalla annetaan opastusta sopivista kengistä ja oikeanlaisesta kävely- tai juoksutekniikasta sekä tarvittaessa valmistetaan yksilölliset tukipohjalliset. 

 

Käytämme kotimaisia Finsole -tukipohjallisia sekä tarpeen mukaan myös muita hyvälaatuisia pohjallismateriaaleja.  

Lisätietoa askeltutkimuksesta, alaraajojen ongelmista, yksilöllisistä tukipohjallisista sekä alaraajojen fysioterapiasta Suomen Askelklinikan sivuilla.Siirry Suomen Askelklinikan sivuille

 


Alaraajoihin erikoistuneet ja anatomisia pohjallisia tekevät fysioterapeuttimme

Jaana Leskinen
Viherlaakso
Wilhelmiina

Jarmo Tonder
ViherlaaksoMinna Hurskainen
Leppävaara
Viherlaakso

 

Niina Saarman-Bartholdi
Viherlaakso

Viherlaakso 

 
Leena Leskelä 

Kauniainen

ViherlaaksoJenni Raitio 

Wilhelmiina
TikkurilaChristine Bösenberg
Viherlaakso
Tapiola