Akupunktiolla apua kivunhoitoon

Länsimainen akupunktio keskittyy tuki- ja liikuntaelinten kiputilojen hoitoon. Niskavaivat, raajakiputilat, selkäongelmat ja lukemattomat muut kipuoireet lievittyvät ammattilaisen hoidossa. Akupunktiota voidaan antaa yksittäisenä hoitona, mutta usein akupunktioon perehtyneet fysioterapeutit käyttävät akupunktiota yhdistettynä muuhun fysioterapiaan.

Länsimainen akupunktio edellyttää lääkärin tekemää lääketieteellistä diagnoosia. Akupunktion vaikuttavuus perustuu elimistön kipuvälittäjäaineiden tuoton aktivoimiseen sekä hermoston rauhoittamiseen. Akupunktiossa aktivoidaan kehon oma paranemisprosessi ja asiakas voi palata kivuttomana ja rentoutuneen normaaliin elämäänsä. Kun kipua on saatu hoidettua, myös aktiiviseen fysioterapiaan palaaminen onnistuu nopeammin.

Akupunktiota suositellaan otettavaksi hoitosarjana, sillä reagoiminen hoitoon on yksilöllistä. Yleensä jo ensimmäisen kerran jälkeen asiakas saa hoidosta vasteen, mutta viidessä kerrassa varmuus hoidon tehokkuudesta tulee viimeistään esille.

Akupunktiohoito tuotiin Suomeen jo 1970-luvulla ja sen jälkeen se on hiljalleen vakiinnuttanut paikkansa tehokkaana ja turvallisena kivunhoitona. Akupunktioon perehtyneiden lääkäreiden kouluttamat akupunktiota tekevät fysioterapeutit ovat alusta asti olleet kehittämässä länsimaista akupunktiota. Suomessa FYSI ry järjestää fysioterapeuteille akupunktiokoulutusta.

Lisätietoa Suomen Fysioterapeuttien Akupunktuuriyhdistyksen toiminnasta voit lukea klikkaamalla tästä.


Akupunktiohoitoon erikoistuneet fysioterapeuttimme


Maija Häärä

Tapiola


Päivi Orasvuori

Wilhelmiina

Juha Tähkälä
Leppävaara

Pia_Konoi_web


Pia Konoi

Kauniainen

Mimmi Sundman
Wilhelmiina