Aktiivisella fysioterapialla hyviä tuloksia

Fysioterapeuttimme pystyvät ratkomaan monipuolisesti lukuisia erityyppisiä ongelmia. Parhaat tulokset syntyvät asiantuntevan fysioterapeutin ja aktiivisen asiakkaan yhteistyöstä.


Erityisen hyviä ja pitkävaikutteisia tuloksia olemme saavuttaneet aktiivisen fysioterapian konseptilla. Pyrimme fysioterapiajakson aikana löytämään jokaiselle asiakkaalle sopivan liikuntamuodon, joka tukee kuntoutusta. Useimmissa toimipisteissämme on kuntosali- ja ryhmäliikuntapalvelut. Kaikilla fysioterapia-asiakkaillamme on mm. mahdollisuus hyödyntää kahden viikon ilmainen kokeilujakso esim. Harjoitteluterapiaryhmässä.  

Lääkärin lähetteellä tai ilman

Fysioterapiaan tullaan usein lääkärin lähettellä, mutta yhä useammin ihmiset hakeutuvat fysioterapiaan myös ilman lähetettä. Fysioterapiassa käytetyt hoitomuodot pohjautuvat kliiniseen tutkimiseen ja palvelun sisältö ja toteutus suunnitellaan aina yksilöllisesti yhdessä asiakkaan kanssa.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapiassa

  1. Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin
  2. Lievitämme oireita, kehon kiputiloja, turvotusta, lihasjännitystä tai -kireyttä, jotta oireilevaa kehon aluetta voidaan harjoittaa ja vahvistaa
  3. Laadimme yksilöllisen ohjelman yhdessä asiakkaan kanssa
  4. Tarvittaessa käsittelemme oireilevan alueen kudoksia erilaisin erikoishoidoin, venytyksin ja mobilisointien avulla sekä vahvistamme lihaksia harjoitusten avulla
  5. Seuraamme kuntoutumisen johdonmukaista etenemistä
  6. Teemme loppututkimuksen ja annamme asiakkaalle ohjeet samankaltaisten oireiden ennaltaehkäisyyn tulevaisuudessa.

Kivun ja turvotuksen hoito

Fysioterapialla voidaan hoitaa tuloksellisesti kehon erilaisia kiputiloja ja turvotusta. Menetelminä käytetään ensisijaisesti manuaalista fysioterapiaa, lymfaterapiaa tai LPG-hoitoja. Myös akupunktio ja kinesioteippaus ovat fysioterapeutin käyttämiä hoitomuotoja, jolla kehon kiputiloja voidaan lieventää. Turvotushoidon yhteydessä käytetään usein myös yksilöllisesti mitoitettuja tukisukkia tai -hihoja.